Välkommen till Centrumkyrkan i Bjuv

Ständigt behov av resurser

För både CKU:s och församlingens del sker i stort sett allt arbete idellt och det är vi mycket tacksamma för. De enda personalkostnader vi har är för en pastorstjänst på halvtid. Sedan måste vi givetvis ersätta gästande talare och andra medverkande "utifrån". Den andra större utgiftsposten är fastighetskostnader. En byggnad med nästan 50 år på nacken kräver utöver driften, en hel del reparationer och underhåll. Exv. har vi måst byta värmepumpen i församlingssalen och dyrt takunderhåll börjar bli akut.
En viktig intäkt är det regelbundna offrandet i kollekter och speciella insamlingar. En del har valt det kloka alternativet att ge regelbundna gåvor/kollekter genom autogiro. I dessa mer och mer kontantlösa tider används också SWISH alltmer. Ett riktigt bra alternativ är att betala den frivilliga kyrkoavgiften till vårt samfund Equmeniakyrkan. Då går den största delen till den lokala församlingen och en mindre del används för samfundsgemensamma kostnader.
En annan riktigt smart idé är att skänka aktieutdelning till församlingen. Då blir det ingen skatt (normalt 30%) utan hela summan går till församlingen. Du får här litet anvisningar om hur du kan göra, men du kan alltid få hjälp av församlingens kassör.

• Insättning till församlingens bankgiro 826-7270
  • Insättning på församlingens bankkonto
  • Swisha till nr 123 463 09 43
  • Skattefritt skänka aktieutdelning. Använd blanketten här. Lämna till din bank.
  • Ansluta dig till kyrkoavgift till Equmeniskyrkan. blankett här. Blanketten finns också i kyrkan.

•

Det går bra att få hyra lokaler i Centrumkyrkan för olika tillfälliga arrangemang