Bjuvsmässan

Årets stora händelse i trakten var Bjuvsmässan som gick av stapeln i maj i samband med Bjuvs Kommuns 20-års jubileum. På mässan som hölls under ett par dagar i och utanför tennishallen deltog föreningar, organisationer och företag - och så naturligtvis Centrumkyrkan och CKU. Centrumkyrkan hade i sin monter mässans enda multimediabildspel med utförlig information om församlingen och CKU.

Utanför entrén hade scouterna satt upp sin klättervägg vilket var en succé - många barn, ungdomar och även äldre provade på att klättra upp för den höga väggen.

På stora scenen inne i tennishallen uppträdde flera grupper från församlingen - bl.a. dramagruppen från Team Zoé, en blåssextett ur CC-Brass (som bl.a. framförde en bejublad version av "Pink Panther") samt barn- och minikören.

På söndagen hölls en ekumenisk gudstjänst på mässområdet som var välbesökt och blev mycket uppskattad. Vår pastor Håkan Englund och Svenska Kyrkans präster framförde i stället för predikan ett drama . Under gudstjänsten medverkade bl.a. CC-Brass och en ekumenisk kör.

Bjuvsmässan 2

På valdagen den 18 september firade Centrumkyrkan och Svenska Kyrkan en gemensam friluftsgudstjänst - en "Bjuvsmässa" - i Folkets Hus-parken. Temat var "att välja". Fler ekumeniska samlingar hölls under året - den 5 oktober hölls en samling i Alegården under temat "Samma tro - olika kyrkor". Representanter från Svenska Kyrkan, Ortodoxa församlingen och frikyrkan presenterade sin bakgrund och sin kristna tro.

Gemenskapskvällar

Onsdagskvällarna 1994 i Centrumkyrkan var det mycket liv och rörelse då både Team Zoé, VI-gruppen, Centrumträffen och Växa Till-gruppen samlades. Några kvällar var gemenskapskvällar då det bl.a. var sång och musik med Dan-Inge Olsson, samtal kring aktuella frågor m.m.

Sri Lanka-utställning

Den 27 april 1994 hade församlingen besök av missionären Bertil Stefansson som berättade om Sri Lanka och ställde ut intressanta föremål från Indien. Många skolklasser kom också på besök under veckan och tittade på utställningen.

Sång och musik i Centrumkyrkan

Under hösten 1994 hölls flera sång- och musiksamlingar i Centrumkyrkan. Den 14-15 oktober samlades ett 50-tal blåsare till övning och gemenskap med Leif "Leffe" Pettersson från Växjö som dirigent. Gospel Stompers gästade kyrkan den 30 oktober. "Hela Sverige Sjunger" arrangerades för tredje året i rad i Centrumkyrkan - lite extra festligt var det eftersom Rädda Barnen firade 75-års jubileum som organisation.

Öppen Gård

Under våren 1994 drog en fritidsgårdsverksamhet igång i Centrumkyrkan efter det att fritidsverksamheten på Brogårdaskolan lades ner. Joakim Stenmo ansvarade och till sin hjälp fick han ett antal ALU-anställda. Öppen Gård, som verksamheten kallades, samlade varje vardag under året ca 5-20 mellanstadiebarn. Bordshockey-, innebandy- och pingisturneringar drog mycket folk.

Skidresa till Italien

Församlingen och CKU arrangerade med hjälp av Mats-Ola Kinstedts planering en skidresa till Brunico i Italien under sportlovet. Ett 50-tal personer från regionen åkte med och kaplan för resan var ungdomsledaren Joakim Stenmo.